Een frisse start

Oeps, en toen schreef ik opeens ruim twee maanden niet. Heb er een legitieme reden voor? Is mijn huis in de fik gevlogen, heb ik een te gekke baan aangeboden gekregen bij de Vogue waardoor bloggen echt niet meer gaat, of heb ik een weeshuis geadopteerd waardoor ik momenteel iets te drukbezet ben? Niets van dit alles. Integendeel, ik heb de vakantie vooral besteed aan nietsdoen. En, hoe ironisch ook, dit ging me niet in koude kleren zitten. Niksen is af en toe wel eens lekker, maar van te lang suf in bed liggen word je nog suffer. En voor je het weet slaap je uit tot twaalf uur en vraag je je rond half een af hoe laat je je nest weer in zal duiken. En omdat ik geen inspiratie had, schoot bloggen er ook bij in. Niet bepaald een kickass levensstijl, maar met de start van mijn eerste studiejaar en een aantal resoluties wat betreft gezond eten, sporten en slaap ga ik daar verandering in brengen. Ik ga namelijk *tromgeroffel)

♥ Gezonder eten. Dat deed ik al best wel, maar de chocola, alcohol, pizza en tosti’s van de afgelopen week hebben mijn huid en weerstand geen goed gedaan. Vanochtend gooide ik bij wijze van rigoreuze start een eetlepel tarwegras door mijn yoghurt. Dat was achteraf ook wat enthousiast, maar minder chocolade en meer groente lijkt me geen gek idee.

♥ Met mijn Nike Running App heb ik mezelf het doel gesteld om binnen vier maanden een 15 kilometer te lopen. Ik bleef maar vijf en zes kilometertjes hobbelen (wel steeds vaker met afwisseling in de vorm van intervaltraingen), gewoonweg omdat ik de puf niet had om sneller, verder en vaker te gaan. Maar ik ben geen oma, en wat fysieke uitdaging komt mijn zelfvertrouwen, humeur en mijn fitheid ten goede. Bovendoen werkt het ook motiverend om aan een doel te werken, en de 15 (het verste wat ik ooit heb gerend was een 14 kilometer, op de eerste dag van 2014) kilometer leek me wel een gave mijlpaal.

♥ Ik ga elke nacht voor elven in mijn mand liggen, tenzij het echt echt niet anders kan (lees: het is kwart voor twaalf en ik heb mijn Italiaans nog niet bijgespijkerd op Duolingo, haha) maar anders: geen excuses. Goed uitgerust ben ik gewoon zoveel beter te genieten.

♥ Zo vaak als ik maar kan: bloggen. Elke dag kan ik niet beloven, maar zodra ik het bloggen verwerk in mijn vaste routine gaat het verzinnen van onderwerpen veel makkelijker. En ook het schrijven zal dan minder moeite kosten. En ik heb dan altijd wat te doen op de momenten dat ik eigenlijk de snoepkast in wil duiken of doelloos Instagram wil afstruinen. Win-win-win-situatie, niet?

Ik heb nog veel meer dingen waar ik me de komende maanden mee bezig wil houden, ook op het gebied van mijn studie, persoonlijke ontwikkeling boeken lezen en films kijken. Ook wil ik nog bloggen over de te gekke interrailreis die ik met mijn beste vriendin door Europa heb gemaakt, over het begin van mijn studentenleven en over nieuwe recepten die ik heb uitgeprobeerd in de tijd dat ik te lui was om erover te schrijven. Maar dat is voor latere zorg, nu eerst maar eens zorgen dat die pukkels van mijn gezicht verschijnen en mijn energieleven weer iets op peil is. Morgen begint mijn eerste college, dus voldoende energie is van harte welkom.

Liefs!

 

Bron kopafbeelding

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/18226273/?claim=udrdpqtnyu6″>Follow my blog with Bloglovin</a>

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s