Instant happiness #2

Mijn examen halen, een grote reis maken, een nieuwe liefde: het is allemaal supergaaf, maar het zijn ook grote mijlpalen. Als ik alleen daar mijn geluk uit zou halen, zou de wereld een donkere, kille plek zijn. Soms vergeet ik wel eens dat geluk hem (barf, cliché) vooral in de kleine dingetjes zit. Dan gaan er dagen voorbij dat ik zo op de automatische piloot draai, en ik niet eens door heb dat er eigenlijk allemaal mooie dingen zijn gebeurd die zo insignificant waren dat ik ze op dat moment niet heb opgemerkt. Zonde! Want juist die momenten kunnen je dag van ‘wel oké’ naar ‘helemaal happy’ brengen. Daarom heb ik besloten me via deze rubriek elke week meer te focussen op de kleine lichtpuntjes op de dag. Hier zijn ze dan…

Wat klopt hier niet?

♥ De onverwachte sneeuwbui waarmee we vorige zaterdag wakker werden. Alle praktische zorgen (hoe kom ik zonder te pleuren op werk vanavond? Dit wordt m’n dood) daargelaten is dit natuurlijk een heel mooi plaatje waarvan ik binnen best wel kan genieten. Vooruit, ook als ik er doorheen loop.
♥ Ik mag mijn tussentijdse toets voor mijn rijexamen inplannen! Toegegeven, het duurt nog wel eventjes voordat ik aan de beurt ben (en dat is maar goed ook, want ik ben nog niet op het niveau waar ik moet zijn) maar er is in elk geval licht aan het einde van de donkere rijlestunnel.
♥ Mag ik even materialistisch zijn? Ja, dat mag wel. De tweedehands Sendra’s die ik op Marktplaats heb veroverd voor een schappelijk prijsje en waarop ik de koude restanten van deze winter wel doorkom.
♥ Bij het ophalen van die schoenen raakte ik verdwaald in Leiderdorp (ik heb zo mijn kanten) en wie kwam daar aanrijden langs het stoplicht waar ik in halve paniek stond te wachten? Mijn vader! Als een soort reddende engel kon ik bij ‘m instappen en bracht hij me naar het adres waar ik moest zijn. Wat overig dertig seconden rijden was…
♥ Muziek van Bob Marley
♥ Mijn beste vriendin en ik hebben onze vakantie geboekt! Kroatië, here we come!
♥ 
Ik ben bezig in het boek The Power of Habit van journalist Charles Duhigg en kom opeens tot allemaal inzichten over mijn eigen goede en minder wenselijke gewoonten. En nu weet ik dus beter hoe ik ze kan veranderen!
♥ Pizza met kipnuggets eten op mijn vriendje. Kijk, vroeg of laat gaan we allemaal dood, toch? Might as well live on the nutritional edge 😉
♥ Een wandelingetje maken en me als een ware natuurfotograaf begeven door het kleine beetje groen dat we hebben in onze straat. Ach, ’t is een begin. En bovendien: met genoeg filters is elke foto kunstig, zie bovenste plaatjes.

Liefs!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s