Recept: Creamy smoothie

Sinds enkele maanden ben ik hooked aan ontbijtsmoothies! Jammer alleen dat ik de blender die hadden altijd eigenhandig molesteerde, en daarom weer een tijd op kwark met muesli moest leven. Gelukkig was daar in 2016 de Kerstman, die ons verblijdde met een nieuw blendersetje. Van de Action, maar het is een verbazend sterk apparaatje. Ik maak er elke keer nieuwe combinaties mee, en deze keer heb ik een hele fijne bedacht!

Ingrediënten
Een banaan
Handje gesneden mango
Halve (kleine) avocado
Halfvolle yoghurt (of kwark)
Twee eetlepels havermout
Eetlepel eiwitpoeder

Het liefst gooi ik er vaak nog wat spinazie doorheen om mezelf het gevoel te geven dat ik goed bezig ben omdat ik iets groens drink, maar dat hadden we nu helaas niet in huis. De eiwitpoeder is optioneel, maar vind ik fijn voor de smaak en de voedingsstoffen die het toevoegt.

Wat moet je doen?
Let op, want dit kost even concentratie. Gooi alles in een blender, en klik op ‘aan’. Wacht daarna enkele tientallen seconden tot alles een lekker emulsief papje is geworden.

Dit is echt een flinke romige, dikke smoothies die je bijna kunt kauwen. Vind je dat niets, voeg dan wat water toe. Hiermee kun je het prima uitzingen tot de lunch en hij is, hij zit vol vitaminen en goede vetten en bovendien erg lekker!

Liefs

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s