Deuntjes om op mee te deinen #1

Goedemorgen! Vandaag begin ik de dag graag met een lijstje met al dan niet swingende deuntjes waar ik de laatste dagen geen genoeg van kan krijgen. Er er totaal geen sprake van een overkoepelend genre waaronder je alle nummers kunt scharen: het is een echt mengelmoesje. Maar wel een lekker mengelmoesje. 

♫ Stranger – Chace & Yellow Claw 

Dit is niet iets waar ik normaal naar zou luisteren, maar iemand die ik ken heeft dit nummer in zijn playlist staan en sindsdien draai ik deze grijs. Ik word er heel vrolijk van en voorspel ‘m als lentenummer van 2017.

Tears – Clean Bandit & Louisa Johnson

Toen ik dit liedje voor de eerste keer hoorde, dacht ik dat het een Eurovisie Songfestival-inzending was. Ik weet niet waarom, misschien iets met de oplopende spanning aan het begin die uitbarst in een soort bombastisch ‘tears on my pillow’ moment en vervolgens gaat in een dancy tune? Ondanks dat een aanrader!

Shine – Felix Jaehn, Freddy Verano en Linying 

Een beetje in de stijl van Bakermat (de artiest die ik grijsdraaide op Kos in de zomer van 2013) is dit nieuwe nummer van Felix Jaehn. Een beetje weeïg, maar op de goede manier. Dit mag wel een zomerhitje worden van mij!

I Am -James Arthur

Deze X-Factor-winnaar uit 2012 is toch wel de belofte van 2017. We kennen ‘m allemaal van Say You Won’t Let Go, maar de incidentele keer dat ik geen heb om te janken om zijn mooie liefdesliedjes luister ik naar het rauwere I Am van zijn album Back From The Edge. Deze staat sinds gister de hele tijd op repeat.

What You Don’t Do – Lianne LaHavas, Tom Misch Remix 

Ik luister jazzprinses Lianne al een aantal jaar en geniet elke keer opnieuw van haar smooth stem, maar om haar grijsgedraaide tunes weer een likje verf te geven zet ik soms remixes op. Deze, van What You Don’t Do van haar meest recente album Blood, is zeker goed gelukt!

Foldin Clothes – J. Cole 

Eigenlijk zou ik J. Cole’s hele nieuwe album hier wel kunnen dumpen, maar naast Change en Ville Mentality is Foldin Clothes toch wel mijn favoriete track van zijn plaat 4 Your Eyez Only. Niet alleen de beat is heel lekker, ook de tekst (J. is zo blij met zijn nieuwe vriendin dat hij best haar kleren wilt vouwen en zelfs amandelmelkshakes met haar drinkt) maakt me blij.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s