Throwback Thursday: De goeie ouwe tijd

Als net nog nineties kind (geboren in januari 1999), kan ik gelukkig niet meepraten met de generatie die met heimwee terugkijkt naar programma’s als Fresh Prince of Bell Air en de Kenan and Kell Show. Good ol’ times. Vandaag blik ik dan ook nostalgisch terug op de shows uit mijn kleine kindertijd (2002-2008), en vertel ik ook waar de hoofdrolspelers uit desbetreffende shows zich vandaag de dag mee bezig houden.

 

Blue’s Clues

MV5BMTk5NDYyNjU1MV5BMl5BanBnXkFtZTgwODc1Nzg3MjE@._V1_.jpg

Voor deze twee mafketels verstoorde ik dus mijn nachtrust. Bron

Ik trap af met de tv-show waarvoor ik als vierjarige kleuter zelfs om vijf (!) uur mijn bed uit kwam. That’s right, in het holst van de nacht kroop ik naar beneden met mijn knuffel onder mijn arm en nestelde ik me voor de tv om freakin’ Blues Clues te kijken! ‘Dat moet wel een geweldig plot zijn!’ zeg je? Ehm, naja, over een alleenstaande twintiger Joe die altijd de hints moet opvangen van wat zijn blauwe (tamelijk onrealistisch getekende) hond nu eigenlijk wilt gaan doen. Of eigenlijk moeten wij, de jonge kijkertjes, dat doen door naar de tv te blèren, want Joe zelf is niet de meest snuggere man en begrijpt de body language van zijn hond na jaren nog steeds niet. Zie je wel, topserie!

Bues Clues liep van 1996 tot 2007 en sinds zijn rol als Joe heeft acteur Steve Burns (nu 42) enkele rolletje gespeeld in verschillende film, maar allemaal niet echt noemenswaardig voor het grote publiek. In 2009 bracht hij samen met zijn band Struggle het album Deep Sea Recovery (iemand…?) uit.

Kenan and Kel

In deze sitcom met een live-podium (dat was tenminste ’t idee. Vertel mij niet dat er elke aflevering echt mensen stuk zaten te gaan om Kenan en Kels ietwat matige grappen) draait om twee tieners en de problemen waarin zij zichzelf telkens vinden. De show is lekker overgeacteerd, zodat alle emoties goed binnenkomen bij de vaak niet zo scherpe kinderkopjes. Zelf keek ik deze show altijd met mijn grote broer Michael na het avondeten op Nickelodeon, en krijg ik er daarom van die warme nostalgische gevoelens bij. De show liep van 1996 en 2000, dus het is zeer waarschijnlijk dat wij destrijds al herhalingen keken.

Hoe het nu gaat met de inmiddels mannen? Kenan Thompson is nu alweer 38 en druk aan de bak gebleven in Hollywood, zij ’t met allemaal rollen in kleinere producties. Zijn grootste rol na de tienerserie was in Saturday Night Live, waar hij verschillende personages heeft vertolkt in de vele parodies en sketches die de show rijk is. Zijn buddy Kel Mitchell is ook 38 en heeft het Nickelodeon-nest nog niet volledig verlaten; van 2013 tot 2015 speelde hij in de serie Game Shakers. Ook hij bleef een beetje aanmodderen in de filmwereld, maar tot een echt grote doorbraak is het nooit gekomen. Ach, gelukkig hebben we die sweet, sweet K&K memories. 

 

Drake and Josh

 

Josh-Peck-Bae-Watch-Bathing-Suit.pngdrake-and-josh-word-search-4x3

Fiet fieeeuw!

Toch wel één van mijn all time favourties en vast bekend bij iedereen uit 1995-2000) is Drake & Josh. Niet echt origineel dat ze het concept van Kenan and Kel hebben overgenomen maar dan met twee blanke gasten, maar de serie was top dus who cares. De show draait om twee halfbroers en Drake’s duivelse zusje Megan die hun wereld regelmatig op zijn kop zet (en als zij het niet doet kunnen de gasten dat prima zelf). Ik heb werkelijk van deze serie gesmuld en heb zelfs de soundtrack op mijn jaarlijkse ‘Anne’s Grote Hits-cd’ laten branden door mijn vader. Dat doen toch alleen de superfans? 😉 O, en ik was natuurlijk best een beetje verliefd op Drake.

Vergeleken met andere tienersterren zijn deze twee gasten nog best actief gebleven in de showbiz. Na wat gezamenlijke films heeft Drake, nu 30, nog veel stemmen ingesproken voor tekenfilms en series. Van Josh Peck, 29, kunnen we wel stellen dat hij zijn babyvetjes heeft verloren, wat hem een ware hottie maake. Hij schitterde naast Luke Shapiro in de romcom The Wackness en sprak de stem in van Eddie in Ice Age: The Meltdown.

 

Zoop

bettyboop_zoop_05.jpg

Wat heb ik van deze serie genoten! Echt, ik lach nu altijd One Direction- en Justin Bieberfangirls uit, maar ik kon er toch zelf ook wat van. Grappig voorbeeld: er was eens een signeersessie van de gehele cast in Ouwehand Dierenpark Rhenen, waar de show tevens werd opgenomen. Maar mijn vader was doodleuk met mij en mijn beste vriendinnetje naar dierenpark Emmen gereden (why, oh why), en toen we zo teleurgesteld waren dat we in de verkeerde dierentuin waren, kocht ie verdomme nog een keer drie kaartjes voor de juiste dierentuin, waar we een glimp van de acteurs konden opvangen een gekopieerde handtekening in onze handjes gedrukt kregen alvoor het circus alweer voorbij was en het enige wat ons restte een paar waggelende pinguins was.

Afijn, deze deceptie zou me niet tegenhouden om, net als Sira en Taffie, ook een echte ranger te worden in het dierenpark (en wat? Elke dag lekker olifantenschijt mocht scheppen?). Alleen al de oranje overall leek me hemel op aarde. Thank god dat ik van die illusie ben afgekomen. Het maakt de serie niet minder vermakelijk; liefde, verdriet en ander leed kwam natuurlijk niet alleen voor in dierenpark Rhenen, zo ontdekte ik later, maar in elke vriendengroep van twintigers. Helemaal top was het toen er ook nog drie films volgde (Zoop in Afrika, India en Zuid-Amerika). Gek idee eigenlijk dat de serie zelf nog geen twee jaar speelde.

Om de hele cast af te gaan op hedendaagse relevantie is misschien wat langdradig, dus daarom blijven we wel even steken bij de nu bekendste acteurs. Allereerst natuurlijk Nicolette van Dam (Bionda). Zij presenteert vandaag nog vele RTL-programma’s en heeft een ware fanbase op Instagram waar ze lieve kiekjes van haar dochtertjes post. Patrick Martens, die Mike speelde, is het presentatorvak ingegaan en heeft veel bijgeklust bij oude werkgever Nickelodeon. Mijn persoonlijke favoriet (oké, ik had gewoon een dikke vette crush) was Alwin, ook wel Erwan van Buuren. Hij is achter de schermen gedoken en heeft o.a. als cameraman gewerkt bij The Fault in Our Stars. Who knew? 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s