Het verlossende telefoontje, en dan?

Over zeven dagen precies om deze tijd heb ik de examenuitslag gehoord, en als ik al mijn examens een beetje naar behoren heb nagekeken kloppen mijn verwachtingen en ben ik dan dus gewoon geslaagd! Eindelijk af van het VWO en op naar de universiteit, genoeg reden voor een feestje dus. Aangezien het nu half een is en ik opeens overvallen word door een euforisch gevoel waarmee ik onmogelijk in slaap kan vallen, even een kort lijstje van alles waar ik me op verheug als dat examen eindelijk in de pocket is.

  1. Ik heb officieel vakantie!

Oké, oké, eigenlijk rust ik al ruim twee weken op mijn lauweren, maar volgende week woensdag is ook mijn laatste matchingdag in Amsterdam waarvoor ik nog een online tentamen moet maken. Dus het is echt wachten tot het verlossende telefoontje tot ik vind dat ik ook echt daadwerkelijk vakantie heb. Niet dat ik dan de hele dag kan Netflixen, want ik ga nog ijs scheppen, oppassen (sparen voor… oké, dat vertel ik straks) en ik wil ook nog een beetje in shape blijven dus ook mijn hardloopschoenen gaan het nog vaak met me te stellen krijgen. Maar het idee dat ik, als ik zou willen, van ’s ochtends tot ’s avonds in mijn bed zou mogen liggen meuren is toch een hemels idee?

 

2. De interrail is dichterbij

Er is weinig waar ik zo naar uitgekeken heb in mijn leven als deze drie weken durende Interrail met mijn beste vriendinnetje door Europa. Ik zie het daadwerkelijk als de reis waardoor ik een verantwoordelijke, zelfstandige vrouw wordt die zonder iemands hulp haar boontjes kan doppen. In werkelijkheid zal ik na deze reis hooguit weten hoe het Europese spoorwegenstelsel in elkaar zit (of ik begrijp het nog minder) maar fantaseren mag altijd. Met z’n tweetjes naar Oost- en Zuid-Europa, zeven landen bezoeken in 22 dagen. Met ons rugzakje. Superspannend, maar des te gaver.

 

3. Nooit … meer… wiskunde

Need I say more? Nee, dat dacht ik ook niet

 

4. Oui oui, à Paris

Midden augustus is mijn tante, die in Nanterre woont (een wijk net buiten Parijs) op vakantie en ze was zo lief om haar appartement voor mijn broer en mij beschikbaar te stellen. Dat hoefde ze geen twee keer te zeggen. We hebben nog geen specifieke datum afgesproken, maar ergens middenin de maand zullen we (Michael, zijn vriendinnetje, mijn vriendje en ik) afreizen naar de Franse hoofdstad om daar stokbroodjes naar binnen te schuiven, de Eiffeltoren aan te raken en onze Franse vocabulaire op de proef te stellen.

 

5. Beginnen met mijn studie

Mits de matchingperiode waar ik nu in zit niet helemaal rampzalig verloopt en ik niet met spoed word verzocht een andere studie te zoeken, ga ik een mediastudie doen aan de Universiteit van Amsterdam en ik ben er erg enthousiast over! Want zie punt 3, en natuurlijk de interessante nieuwe vakken, nieuwe mensen, nieuwe stad, nieuwe ervaringen en een nieuwe kans om mensen het idee te geven dat ik ook gewoon normaal ben (grapje, dat gaat niet lukken). En een stap dichterbij mijn droombaan: redactrice bij De Wereld Draait door 😉 Of bij de Cosmopolitan. Glamour mag ook.

 

 

6. Feestjûh!

Even alle groteske toekomstdromen daargelaten; de dag van de examenuitslag wordt natuurlijk gekkenhuis. Ouders uitzinnig (hoeft ze nooit meer naar die saaie ouderavonden ;)), vriendinnen blij, examenfeestjes, likes verzamelen op Facebook met een rugtas-aan-de-vlag-foto: ik kan haast niet wachten!

 

Komend weekje is dus een beetje stilte voor de storm. Ik probeer er heus wel van te genieten hoor, maar dat wachten op die uitslag duurt langer dan verwacht en ik wil zo graag weten wat mijn cijfers zijn. Pfff… Nou ja, leven in ’t moment, zeggen ze toch? Toch leg ik alvast heel on-mindful de champagne alvast koud, ter voorbereiding voor donderdag de 16e

 

Liefs, Anne

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s